Tips om je huid (bijna) moeiteloos jong te houden!

Je kunt de allernieuwste make-up trends nauwkeurig volgen en je op je mooist opdoffen, maar als een goede basis hiervoor ontbreekt heb je er aan het einde van de dag niet zo veel aan. Wij geven je tips voor een mooie huid!

Een mooie huid legt de perfecte basis voor een mooi verzorgd uitziende make-up look, hiervoor hoef je niet de perfecte rimpelloos en flawless huid te hebben. Laat je niks wijsmaken ladies! Een verzorgde huid kan prima gepaard gaan met rimpels. Het belangrijkste is dat je huid goed onderhouden wordt, je de huid goed schoon maakt en daarnaast je de juiste verzorging gebruikt die bij jou huid past. Omarm de huid die je hebt, uiteindelijk heeft een veranderende huid toch ook haar charme.  

Je huid is echt een investering, je moet het onderhouden hiervan dus ook consequent doen, dit betekent dus dag na dag. Zie het onderhouden van je huid niet als een moeite, zie het als jouw dagelijkse ontspanningsmomentje. Op den duur worden deze momentjes een routine die je niet eens meer wilt missen. Hieronder vindt je een aantal beauty tips om jou eigen skin care routine te creëren! Een aantal zal je vast al kennen, maar ze kunnen je wel weer even een boost geven! 

  1. Reinig je huid zowel ’s morgens en ’s avonds met producten die bij jouw huidtype passen. Of je nou make-up of geen make-up gedragen hebt is het nog steeds van belang je huid te reinigen. 

  2. Hydrateer je huid ’s morgens en ’s avonds met de huidverzorging die vocht inbrengend is en wederom bij jou type huid past. Dit hoeft echt niet de duurste van de duurste huidverzorging te zijn. Dames, ook celebs hebben rimpels! Voor de rijpere huid is het belangrijk dat je naar werkzame stoffen zoals retinol (vitamine A) kijkt bij het aanschaffen van huidverzorging.

  3. Schaf een glad of zijden kussensloop aan. Een zijden kussen is mild voor de huid (geen wrijving), ook zorgt het kussen ervoor dat je niet met vouwen in je gezicht slaapt en wakker wordt. Want met vouwen in je gezicht slapen is een no go! 

  4. Vergeet geen zonnebrandcrème op te doen! Door zonnebrandcrème vertraag je het proces van het krijgen van lijntjes en rimpels in de huid. Een mooie hoed en een stijlvolle zonnebril om het af te maken, and you are good to go! 

  5. Vitamine E! Volgens experts kan vitamine E helpen je huid te ondersteunen tegen de schade die de huid eventueel is opgelopen door zonlicht. Krijg je dagelijkse dosis vitamine E door vitamine E-rijke voeding te eten zoals: noten, olijfolie en tarwekiemolie.

  6. Beweeg elke dat op zijn minst 30 minuten. Beweging stimuleert de bloedcirculatie waardoor er zuurstof en voedingstoffen beter kunnen worden aangeleverd, en dit heeft dus ook positieve uitkomsten voor je huid! Al loop je elke dag een half uurtje, alle kleine beetjes helpen! 

  7. Eat Healthy – eet je dagelijkse dosis groente en fruit, en niet te veel suiker. Suiker zou het versnellen van rimpels veroorzaken. Misschien dat extra stukje chocola toch dan maar even laten liggen. 

  8. Een gezond gewicht aanhouden is zowel goed voor je gezondheid als voor je huid. Gewichtsschommelingen doen je huid niet veel goeds. 

  9. Houd je gezichtsuitdrukkingen in toom! Het klinkt gek maar probeer niet te veel te fronsen, ondanks dat het misschien een gewoonte is. Maak er daarentegen een gewoonte van je gezichtspieren te ontspannen!

  10.  Stop met roken! Roken is echt een boosdoener voor de huid. Door te roken kan de huid wel tien tot twintig jaar eerder verouderen. Absoluut niet wat we willen! 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email