#MOMLIFE: Rollercoaster

Afgelopen jaar had Danny Vera een mega hit met het nummer Roller Coaster. Persoonlijk vind ik dit ook echt een mooi nummer en zijn stem is echt om verliefd op te worden als je het mij vraagt.

De tekst van het lied was verder totaal niet op mijn leven van toepassing en het is een veel gedraaid nummer op bruiloften en uitvaarten, maar afgelopen weken heb ik veel aan dit lied gedacht.

Dit jaar begint op een hele lange rollercoaster te lijken!

Te beginnen natuurlijk met de Corona crisis die ons heel erg op de proef heeft gesteld, maar waar we tot nu toe zonder blijvend letsel doorheen zijn gekomen.

Terwijl ik dit schrijf zitten we wel middenin de tweede golf en is het wederom spannend wat de gevolgen van de huidige maatregelen voor ons gaan zijn. We blijven gewoon vol enthousiasme doorgaan en zien wel hoe het loopt. Dat er belangrijkere zaken zijn dan de winkel is ons de afgelopen weken heel duidelijk geworden.

Na terugkomst van een heerlijke vakantie, mocht ik vol aan de bak.

Inkoopafspraken, vaste medewerkster Pieternel op vakantie dus zelf extra veel in de winkel. Ik keek er naar uit dat de scholen op 24 augustus weer zouden beginnen en alles weer “normaal” zou worden.

Maar het ritje in de achtbaan was nog niet over voor ons, na de eerste vrije val kwam er een soort van kurketrekker zeg maar 😉

Pieternel kwam namelijk met minder goed nieuws terug van haar vakantie. Ze zat middenin onderzoeken naar borstkanker en 8 september jl. kwam het slechte nieuws dat ze inderdaad borstkanker heeft en per direct niet meer kan werken. Haar behandeltraject gaat ongeveer een jaar duren.

Per direct moest ik fulltime in de winkel werken: “here we go” dacht ik!

Maar alsof het nieuws van Pieternel nog niet erg genoeg was, ontving ik de week erna bericht dat mijn nicht Anneke een hersenbloeding heeft gehad en dat het er niet goed uit zag.

Op donderdag 17 september jl. overleed ze op 41-jarige leeftijd veel te jong aan de gevolgen van de hersenbloeding. Ze laat twee kinderen na in de leeftijd van Mees en Lois (5 en 7).

En hoewel we de laatste jaren eigenlijk alleen via Facebook contact hadden, heeft dit me heel diep geraakt. Ik was er echt kapot van en vindt het eigenlijk nog steeds heel onwerkelijk. Dat ik haar nooit meer zal zien, ik denk aan mijn oom en tante en haar zus, haar man en kinderen. Het is echt een schok voor de hele familie en de familie is gewoon nooit meer compleet.

Mijn nicht, haar zus, is zo sterk gebleven met het regelen van de uitvaart, zoveel respect voor!

Je begrijpt dat de afgelopen maanden écht als rollercoaster hebben gevoeld, het schrijven van een blog is er daardoor even bij ingeschoten.

Maar het einde van de achtbaan is in zicht!

Want inmiddels heb ik een hele leuke nieuwe medewerker aangenomen die Pieternel het komende jaar gaat vervangen. Ze heet Noor en zit vol ideeën en haar ervaring in een schoenenwinkel komt heel goed bij ons van pas!

Na deze “crazy highs and real deep lows” ben ik wel toe aan een ritje in de draaimolen, haha!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email