Papa verrassen op Vaderdag

Aankomende zondag, 21 juni 2020, is het dé dag om alle papa’s in het zonnetje te zetten! Op Vaderdag leg je papa even flink in de watten met een lekker ontbijtje op bed. Daarbij hoort natuurlijk ook een knutselwerkje van de kids! Vandaag geef ik je een aantal leuke tips om creatief aan de slag te gaan met je kids voor Vaderdag.  Lees hier: Papa verrassen op Vaderdag. 

• Fotolijst

Ga voor een persoonlijk cadeau, namelijk een mooie herinnering in een fotolijst! Zoek een speciale foto uit van papa met de kids en koop een fotolijst. De kids kunnen de handjes uit de mouwen steken tijdens het versieren van de fotolijst! Een handige tip voor een fotolijst als Vaderdag cadeau is de macaroni fotolijst! Hierbij heb je nodig:

 • Een effen fotolijst van hout
 • Ongekookte macaroni
 • Sterke lijm 
 • Verf
 • Glitter 

De fotolijst kan volledig worden versierd met de macaroni door het met sterke lijm op de lijst te plakken. Als je nog een kleine hebt, kun je beter zelf de lijm aanbrengen en de kleine de macaroni laten plakken. Even laten drogen en klaar! Voor de echte creatieveling kan de fotolijst in vrolijke kleuren worden geverfd en afgemaakt worden met glanzende glitters! Papa kan terug kijken op een mooie herinnering! 

• Versierde mok

Houdt papa van een lekkere kop koffie of thee? Dan is een mok het ideale cadeau voor Vaderdag. De mok moet natuurlijk wel zo uniek zijn als papa. Daarom gaan de kids zelf de mok versieren. Koop een effen mok en porseleinverf en/of porseleinstiften en de kids kunnen vrolijke kleuren gaan aanbrengen op de mok. Zij kunnen hele kunstwerken op de mok maken, waarbij zij denken aan hun lieve papa! Denk bijvoorbeeld aan een Super Papa mok! Schrijf de tekst voor de kids erop en laat ze zelf lekker aan de slag gaan met de kleurtjes. Papa zal blij zijn met zijn eigen mok! 

• Sleutelhanger van hout

Papa heeft waarschijnlijk altijd een enorme bos sleutels in zijn zak zitten. Juist omdat hij iedere dag gebruik maakt van zijn sleutels, is het een leuk idee om een cadeau te geven waar hij regelmatig naar kan kijken. Maak een sleutelhanger van hout! Hierbij heb je nodig: 

 • Rond stuk hout met een gaatje
 • Verf
 • Touw, glitter en overige versiering

Een rond stuk hout met een gaatje kan eenvoudig afgezaagd worden van een houten plank. Ook knutselwinkels verkopen de ronde stukjes hout. Wanneer je dit hebt gescoord, kunnen de kids het rondje gaan verven! Maak de sleutelhanger persoonlijk door de namen van de kids op te schrijven en koop verschillende versiering erbij! Zo kun je ook glitters, veren, stickers, touw en nog veel meer gebruiken. 

• Boekenlegger

Leest papa zelf graag boeken of leest hij elke avond voor aan de kleine? Hoe geweldig is een boekenlegger dan als cadeau voor Vaderdag? Vooral met een kleuter is dit ideaal. Een boekenlegger is simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt is karton. Gebruik zo veel mogelijk kleurrijke versiersels: verf, glitters, stickers, stiften, stempels. Maak het zo gek en vrolijk mogelijk! Papa denkt altijd aan de kids tijdens het lezen! 

• Vaderdag kaart

Met een persoonlijke boodschap scoor je zeker weten bij papa’s! Een zelfgemaakte kaart is perfect voor kids die leren schrijven of al kunnen schrijven. Om te beginnen heb je papier nodig voor het knutselen van de kaart. De kaart kan je zelf vouwen of een simpelere manier: koop een effen kaart. De kids kunnen allerlei versieringen gebruiken die zij leuk vinden! Gebruik bijvoorbeeld plaatjes uit tijdschriften, maak zelf een mooie tekening of print foto’s uit in het klein!  De kaart is natuurlijk wel voor dé leukste papa van de wereld, dus maak dat ook duidelijk in de kaart door de leukste momenten terug naar nu te brengen! Een leuke, persoonlijke tekst erbij (waarom papa zo leuk is) en klaar! Papa zal zijn kaart nog vele keren nalezen! 

• Medaille voor de beste papa

Is jouw man de beste papa? Dan verdient hij zeker een medaille! Voor een echte beste papa medaille heb je het volgende nodig: 

 • Touw, draad of lint
 • Karton
 • Stiften
 • Aluminiumfolie
 • Gouden glitter
 • Eventueel crêpepapier 

Elke medaille heeft natuurlijk een hanger. Kies zelf of je voor touw, draad of lint gaat. Voor een extra kleurrijk effect kun je touw, draad en lint ook mixen door het te vlechten. Voor de medaille gebruiken we karton. Knip hier een rondje uit. Daarna doe je er aluminiumfolie omheen. Vervolgens schrijf je met een stift “Beste papa” op een dun stukje karton of gekleurd papier en plak je dit op het rondje. De rest van de medaille kan natuurlijk nog vrolijker. Maak gebruik van crêpepapier en extra gouden glitters, want papa straalt! 

• Knutselen met de baby

Is jouw man pas net papa geworden? Gefeliciteerd! Laat papa zich deze dag extra speciaal voelen door een uniek cadeau van jullie baby! Maak bijvoorbeeld een poster of kaart met afdrukken van handjes en/of voeten van de baby! Een handige tip is vingerverf op waterbasis! Zo krijg je de verf makkelijk van je baby gespoeld. Deze afdrukjes van de baby vergeet jouw man nooit meer! 

• Papa is een spetter

De kleintjes staan bekend om hun expressionistische schilderkunst! Laat de kids een mooi schilderwerk maken om papa te laten weten dat hij een spetter is! Gebruik een groot stuk karton en schrijf “Papa is een spetter” hierop. Nu is het tijd om de kids helemaal los te laten gaan met een kwast en de verf! Ik ben benieuwd naar de schilderwerken van jouw kids! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email