#MOMLIFE: Kamperen kun je leren!

Kinderen naar school, alweer 5 weken aan het werk en de vakantie lijkt zelfs al lang geleden.

Wat hebben we daar lang naar uitgekeken en wat zijn we blij dat we tóch zijn gegaan. Ondanks de verplichting in Spanje om een mondkapje te dragen zij wij met de auto naar Sant Pere Pescador gereden. Vorig jaar kochten we via Marktplaats een caravan die daar al stond en we waren natuurlijk héél benieuwd (of die er ook echt zou staan, haha!).

Op de dag van aankomst kwamen gelukkig ook onze spullen aan, zoals servies, glaswerk en bestek. Hele middag aan het uitpakken geweest, maar we zijn compleet!

Kamperen is ons heel erg goed bevallen! De camping was heel mooi, verzorgd en schoon. Sanitair werd van ’s ochtends 07.00u tot ’s nachts 01.00u continue schoongemaakt, zo schoon is ons toilet thuis nog niet eens!

Caravan is een oud beestje, maar voldoet prima. We hoeven er alleen maar in te slapen en hij is lekker ruim, een Frans bed, U-zit bed van gemaakt en de treinzit was niet nodig om die te gebruiken als bed, want Mees en Lois wilden bij elkaar slapen. Hoewel het ’s nachts goed afkoelde was airco wel heel lekker. Enige minpuntje blijft de afwas. Daar zouden ze iets op moeten verzinnen, zelfs voor de cassettes van caravantoilet hebben ze automaten staan waar je het in zet en dan schoongemaakt wordt. Soort wasstraat zeg maar. Kunnen ze toch ook met vaatwassers doen? Dat je je vaat erin zet en na 10 minuten eruit haalt ofzo?

Het was heel erg rustig op de camping, in de eerste week zo’n 30% bezetting, straatje tegenover ons helemaal leeg. Voordeel daarvan was dat je bij het zwembad altijd een ligbedje had, bij de bakker niet in de rij hoefde, etc.

Mondkapjes waren verplicht in winkels en op straat, en hoewel warm, was het voor ons geen belemmering en heeft het onze vakantie niet verpest of zo.

Na twee heerlijke weken met ons gezin en lieve vrienden had ik toch ook heel veel zin om weer te gaan werken! Ik had tijdens de inkoop voor deze winter aan bijna alle merken gevraagd om vanaf 1 augustus te leveren (sommige leverden ivm corona later) omdat ik vanaf die dag zelf terug zou zijn in de winkel. Dus toen ik terug kwam kon ik heerlijk nieuwe items uitpakken en dan krijg je vanzelf zin in de herfst!

Dit seizoen loopt heel vreemd, veel collecties zijn behoorlijk vertraagd en hoewel de winter nog ver weg is gaat de verkoop van de nieuwe collectie erg goed! Heel fijn, hadden we ook nodig na paar taaie weken in maart/april.

Nu ook de kinderen weer naar school zijn, personeel terug van vakantie, komt alles weer in een normaal ritme en heb ik tijd om de inkoop voor volgende zomer te doen!

Ik hoop dat jullie ook een fijne zomervakantie hebben gehad en met nieuwe energie er weer tegenaan kunnen!

Lieve groet,

Marleen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email