#MOMLIFE: Kampeermaagd

Nog 1 week en dan begint hier in het zuiden de schoolvakantie!

Weer een schooljaar voorbij gevlogen. Hoewel een aantal maanden geleden de dagen erg lang leken te duren met al het thuisonderwijs.

Wij gaan dit jaar voor het eerst in een caravan op een camping staan. In Spanje. En ik hoor je denken: zou je dat wel doen?

Als je op het kamperen doelt heb je gelijk! Ik ben een maagd als het over kamperen gaat. Ik heb nog nooit écht gekampeerd en zelfs vrienden van Wynand maken zich zorgen over mij, haha! Als kind gingen we naar appartementen en sinds ik zelf kinderen heb gaan we wel naar campings, maar dan in een mobile home met airco en vaatwasser.

Vorig jaar zaten we tegenover een gedeelte met caravans en dat zag er zó gezellig uit. Vriendin van mij kampeert al langer met een caravan en als zij het kan, waarom zou ik het dan niet kunnen?

En voor de kinderen schijnt het echt het allerleukste te zijn! Alles voor de kinderen toch?

Dus vorig jaar Marktplaats afgespeurd naar een caravan in Spanje! Aanbod was niet heel groot en we hadden wel 1 vereiste: Airco!

We vonden er één aan de Costa Brava. Een heel oud beestje, interieur met donker eiken en bloemetjesbekleding op de kussens, maar wat zou het? We hoeven er alleen in te slapen toch?

De caravan moest nog wel even voorzien worden van alle inboedel. Die wilden we bij Ikea in Spanje bestellen en bij de caravanstalling laten bezorgen. Heel slim plan vonden we zelf, maar door Corona hebben we even gewacht met bestellen. Iets te lang bleek nu. We wilden eerst zeker zijn dat we naar de camping konden. Toen dat definitief door ging, gingen we enthousiast ons winkelmandje vullen online, tot ik bij het kiezen van een afleverdatum kwam: 3 augustus de eerste mogelijkheid.

Dat is jammer, want 1 augustus gaan wij weer terug, haha!

Nou heel gedoe, maar uiteindelijk hebben we zelf alles in Nederland gekocht en gaat een transportbedrijf de hele inboedel naar Spanje brengen.

Je begrijpt dat ik heel blij zal zijn als we op de camping aankomen en alles staat er!

Corona houdt ons niet tegen. We hebben er goed over nagedacht, maar het maakt ons niet zoveel uit of we hier afstand moeten houden of daar. In Spanje is de kans op lekker weer wat groter dan hier en als we de berichten mogen geloven is het heel rustig in Spanje, want de helft van de Nederlanders gaat niet meer naar het buitenland deze zomer. We gaan overigens wel met de auto, want stel dat er onverhoopt toch weer een uitbraak in Spanje is dan kunnen we snel inpakken en wegwezen en zijn we niet afhankelijk van de vraag of er wel of geen vluchten beschikbaar zijn.

Maar voordat we kunnen gaan ga ik volgende week nog langs diverse collectiepresentaties en een hele leuke inkoopafspraak voor volgende zomer doen!

Daar heb ik ook heel veel zin in, want dat is toch één van de (moeilijkste, maar) leukste onderdelen van het hebben van een winkel.

Voor nu wens ik jullie een mooie zomer in goede gezondheid!

Liefs,

Marleen

PS: mocht je nog goede tips hebben voor een kampeermaagd zoals ik, please let me know!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email