#MOMLIFE: It’s the most wonderful time of the year!

De feestdagen staan voor de deur en normaal gesproken kijk ik daar al wéken naar uit!

De gedachte aan even écht vrij zijn, tijd voor je dierbaren, gezelligheid, kadootjes, lekker eten, haardje aan, maakt me heel vrolijk!

Door Corona is toch alles wel anders nu. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet zo mee bezig. Wel het huis gezellig maken enzo, maar concrete plannen over waar we 1e en 2e kerstdag zijn en wat we dan eten hebben we nog niet. Het is ook heel lastig plannen als je nog niet weet wat er wel en niet mag.

Maar met een eigen winkel en 2 kinderen heb ik de afgelopen jaren wel geleerd dat ik goed moet plannen om zelf op kerstavond niet met een zak patat te eindigen.

Nou zou dat laatste in mijn geval niet eens zo heel erg zijn. Wynand noemt mij Tattie en dat is geen afkorting van Tatiana, maar ik eet graag patat en zodoende noemde hij me schattiepatattie. Dat was een beetje lang elke keer, dus werd het al snel Tattie. Hij zegt het zo vaak, dat zijn vrienden me inmiddels ook zo noemen en tijd geleden een bekende zelfs nog vroeg: “jij heet toch Marleen?” Ja hoezo? Vroeg ik. “nou omdat Wynand jou altijd Tattie noemt dachten wij dat je misschien eigenlijk Tatiana heette?”

Anyway, deze kerst is bij ons de bedoeling dat we bij een lokale horeca-ondernemer een Do-it-yourself menu bestellen.

Kerstdiner voor dummies, zeg maar. Alles afgemeten aangeleverd met instructies.

Maar de vraag is nu alleen nog voor hoeveel personen we mogen bestellen? Hopelijk komende week meer duidelijkheid na de persconferentie.

Ondertussen staat er nog een mooi feestweekend voor de boeg!

Vandaag mag ik 39 kaarsjes uitblazen en dat vier ik met 12 kinderen bij Mad Science in Eindhoven!

Nee grapje, ik ben wel jarig, maar we vieren het kinderfeestje van Lois vandaag. Zij werd vorige week 6 jaar. Met 12 6-jarigen slijm en suikerspinnen maken, gaat vast heel leuk worden!

Morgen uiteraard pakjesavond en zondag komt Sint ook nog pakjes brengen bij opa en oma!

Daarna kunnen de voorbereidingen voor kerst beginnen!

Ik heb een goede tip voor je als je de kerstdrukte in de supermarkten en lege schappen wil vermijden!

Maak op tijd een bestelling aan in de app van jouw favoriete supermarkt en plan vast een bezorgdatum. Nu heb je vaak nog keuze in een dag/tijdstip die dicht tegen kerst aan ligt en je kunt je boodschappenlijstje vaak nog tot een dag van tevoren aanpassen (dus ook als je nog niet precies weet wat je wilt gaan maken kun je toch vast een lijstje maken) en je bent ervan verzekerd dat alle ingrediënten die jij nodig hebt voor je kerstdiner aanwezig zijn.

En zo wordt het ondanks alle drukte rond deze dagen toch nog “the most wonderful time of the year”!

Fijne dagen!
Liefs Marleen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email