#MOMLIFE: Ik regel de kado’s wel!

Het is maandagavond na de kerstvakantie toen ik een appje kreeg, nét na het avondeten:

“U bent toegevoegd aan de groep “Kinderfeestje Jill”.”

Kinderfeestje Jill? Mees heeft woensdag een feestje van Féline.

Maar van een feestje van Jill wist ik niks? Afgelopen weken tijdens de feestdagen is het superdruk geweest in de winkel, personeel vrij en zelf alle dagen gewerkt (behalve 1&2 januari). Bezoekje aan het Wereldkerstcircus in Carré, dagje naar Zeeland (kinderen bleven daar met mijn man tot einde van de kerstvakantie) en weer werken inclusief koopzondag.

Géén tijd gehad om in de brievenbus te kijken.

Hoewel ik het even heel warm kreeg van dit appje, was ik ook héél blij, anders was ik er waarschijnlijk pas op de dag zelf, of erger: pas ná het feestje achter gekomen.

Meteen maar even de brievenbus gecheckt en ja hoor: post voor Lois! Uitnodiging voor Jill haar kinderfeestje. Lois helemaal blij natuurlijk en eerlijk is eerlijk: een middag vrij voor mij verheugde ik me ook wel op! Voor het eerst dat ze allebei tegelijk een kinderfeestje hebben.

De volgende dag kadootjes voor Jill geregeld, armbandje met haar naam en een Unicorn dagboekje.

Voor Féline hebben we met alle kindjes gezamenlijk cadeau’s gekocht: 30 seconds junior, Unicorn van Schleich, bioscoopbon, tijdschriftenbon en bon van Mac Donalds. Ik had de eer om de cadeau’s te verzorgen, tikkies te sturen en het geheel mooi in te pakken.

Bij de tijdschriftenbon en bioscoopbon voor Féline had ik twee inpakzakjes gekregen, maar had er maar één nodig (bioscoopbon had ik samen met zakje popcorn in cellofaanpapier ingepakt). En dus deed ik het armbandje voor Jill in het andere zakje.

En dat was achteraf niet zo slim.

Voor Féline had ik alle cadeau’s afzonderlijk ingepakt en daarna één groot pakket van gemaakt in cellofaan. Daar zat ook het zakje met tijdschriftenbon in. Mees had in de tijdschriftenbon van alles geschreven voor Féline, waaronder alle namen van wie ze de cadeau’s had gekregen.

Toen kwam de uitdaging om ze allebei om 14.00u op het kinderfeestje te krijgen. Eén van de jarigen woont namelijk in het buitengebied. Mees kwam dus ietsjepietsje later, maar hij had alle cadeau’s bij zich, dus werd hij toch heel enthousiast ontvangen, haha!

Nét toen ik van mijn kinderloze middag wilde gaan genieten kreeg ik weer een appje:

Van de moeder van Féline, een foto met een armbandje met “Jill” erop. “denk dat er iets niet goed is gegaan” stond erbij.

Oh no! Hoe kon dat nou? Weet zeker dat ik het goede zakje in haar pakket heb gedaan! Maar Lois heeft nog wel even met de cadeau’s door de woonkamer gelopen en in haar “geheime” hoekje achter de bank gezeten, zou zij het verwisseld hebben?

Anyway, dat betekent dat Jill (ze werd 5 en kan nog niet lezen) een tijdschriftenbon heeft gekregen. Met schaamrood op mijn kaken de moeder van Jill een berichtje gestuurd, dat Jill een verkeerd cadeau heeft gekregen.

Gelukkig hebben we het dezelfde dag nog kunnen regelen dat ze allebei het voor hen bedoelde cadeau kregen, eind goed al goed!

Op zulke momenten kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan! Dit zijn namelijk typisch dingen die alleen mij gebeuren. Of herkent iemand zich in deze gang van zaken?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email