5 TIPS VOOR HET VINDEN VAN DE BESTE OPPAS

5 TIPS VOOR HET VINDEN VAN DE BESTE OPPAS

Moeders herkennen het vast en zeker. Er komt een einde aan je zwangerschapsverlof, je dochter gaat naar de kleuterklas of wegens wijzigingen in je werktijden kun je je zoontje niet meer uit school halen. Op zo’n moment is het ontzettend relaxt en vooral een hele geruststelling om een verantwoordelijke en prettige oppas te hebben. Maar hoe scoor je die creatieve, energieke en verstandige babysitter? Dress the KIDS zet vijf opties voor je op een rijtje!

1. Schoolplein speuren

Op het schoolplein zie je regelmatig wat jonge meiden tussen de 16 en 25 jaar, die andere kinderen van school komen halen. Dit geldt misschien ook wel voor vriendjes/vriendinnetjes van jouw kind! Vraag de ouders of je via hen in contact kan komen en voilà; een nieuwe match is geboren. Een oppas die de buurt en de school al kent van het oppassen bij andere kinderen zal waarschijnlijk zelf ook op bereikbare afstand wonen. Ideaal!

2. Netwerk jagen

Naast ouders die je van school kent heb je vast ook een heel eigen netwerk opgebouwd dat je kunt inzetten. Vraag vriendinnen of vrienden met kids of zij een geschikte oppas weten of neem contact op met collega’s die in de buurt wonen. Iemand via via vinden is voor zowel de ouders als voor de oppas toch wel het prettigst. Zo heb je altijd een referentie!

3. Briefjes plakken

We kennen allemaal het ouderwetse briefje in de Albert Heijn wel; en yes, het schijnt nog steeds te werken! Plak je er een op in de supermarkt bij jou in de buurt dan heb je grote kans dat áls je een kandidaat vindt, deze zelf ook in de buurt woont. Daarnaast kun je ook briefjes plakken op het prikbord van de school zolang het daar wordt toegestaan.

4. Let’s get social

Mochten de eerder genoemde opties allemaal niet werken, geen paniek! Je kun het altijd nog proberen via je eigen social media kanalen. Er bestaan diverse facebook groepen waar je lid van kunt worden, zoals ‘Oppas Gezocht/Aangeboden Amsterdam e.o.’. Maar een oproep op je eigen social media waarin je vraagt naar een oppas kan natuurlijk ook geen kwaad. Dat netwerk heb je immers niets voor niets! Dus.. let’s get social!

5. World Wide Web

In een tijd als deze is het helemaal hip hot en happening om connecties via het internet te maken. Lijkt een oproep op Facebook niet te werken? Ook voor het vinden van een oppas kan het gehele world wide web een grote uitkomst zijn! Via betrouwbare websites als Sitly (voorheen Oudermatch), Charly Cares en Oppas Student kun je als ouder je wensen invullen en een potentiële match vinden. Uiteraard maak je eerst kennis met de kandidaat voor je akkoord gaat (of niet).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email