DE 1E VERJAARDAG VAN JE KROOST

DE 1E VERJAARDAG VAN JE KROOST

Door: Esther

Weet jij hem nog? De allereerste verjaardag van je kind? Ik wel! Van allebei.

Ik vond het beide keren een bijzonder moment , waarbij je een periode afsloot en er een nieuwe periode begon. In 1 jaar maakt een baby reuzensprongen. Van liggen, slapen en vloeibaar eten, naar een heerlijk wezentje wat rechtop staat (of misschien al loopt!), met de pot mee eet (als je geluk hebt) en via gebrabbel al duidelijk kan maken wat hij of zij wél en vooral niet wil. En, het belangrijkste, als ze 1 zijn, zijn ze baby-af en worden ze opeens een dreumes.

Tijd voor een groots feestje dus, met familie, vrienden, taart, slingers en kadootjes en je nieuwbakken dreumes als middelpunt van de feestvreugde.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een passende feest-outfit! Ik vond het altijd leuk om in de plaatselijke boetiekjes rond te snuffelen. Voelen, kijken en visualiseren. Uiteindelijk kreeg mijn dochter een wolk van een tulen jurk aan, met een stoer spijkerhesje erover. Erg hip in die tijd! Nu zou ik haar een stoere jogging met bijpassende sweater aan hebben getrokken. Maar hé, de mode veranderd en dat is maar goed ook.

Drie jaar later vierden we de 1e verjaardag van mijn zoon en die had een tikkeltje pech. Zijn zorgvuldig uitgekozen feestkleding bleef namelijk in de kast liggen, aangezien het die dag in oktober onverwachts 30 graden was! Zijn zomerkleding zat al lekker krap rond die tijd van het jaar, dus hij was beslist niet fotoproof. Maar de vlekken op zijn kleding nav de zeer geslaagde cakesmash maakten nu in ieder geval niks uit! ☺

eerste verjaardag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email