Amsterdam: deze eettentjes moet je bezoeken!

Onze prachtige hoofdstad bruist van de leuke eettentjes. Alleen waar moet je nou echt naar toe? Soms zien we door de bomen het bos niet meer, dus hebben we even een overzichtelijk lijstje voor je gemaakt.


Ontbijt/lunch


Benji’s

Foto: Hotspotjes
Deze spot heeft verschillende locaties en ziet er van binnen uit als een urban jungle. De gerechten zijn fantastisch lekker en een feestje voor het oog. Probeer vooral even de acaï bowl met de allerbeste granola, een persoonlijke favoriet!


Bam Boa

Foto: Your little blackbook

Je kan hier zomers heerlijk zitten aan de Amstel en je waant je echt even in Zuid Europese sferen. Heerlijk eten doe je hier ook, zo heb je avocado bowls, een pulled beef brioche of korean chicken baguette. Ook staat de kaart vol met gerechtjes die je kunt delen. Erg leuk als lunch met vrienden of vriendinnen, maar ook als avondeten.


Dignita Hoftuin

Foto: EasyJet

Een verborgen plekje in de stad. Gelegen in een binnentuin achter de Hermitage ligt Dignita. Wil je echt bijzondere en lekkere smaken proeven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Prachtige en bijzondere gerechten en het liefste wil je de hele kaart uitproberen. Als je dan toch een keuze moet maken, ga dan echt voor de frambozen en dragon American pancakes en Chook Norris. Fantastisch!


Diner


Mana Mana

Foto: Mana Mana

Soms heb je wel is dat je ergens uiteten gaat en dat je denkt: “dit had ik thuis ook kunnen maken.” Nou, bij Mana Mana is dit zeker niet het geval. Zelfs al zou je keihard je best doen om het eten thuis na te maken, het gaat je niet lukken. De gerechten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en waanzinnig lekker en mooi. Dit is zo’n restaurant die je aan al je vrienden aanraadt.


Petit Caron

Foto: NRC

Gelegen aan een van de gezelligste pleintjes in Amsterdam, het Gerard Douplein, ligt Petit Caron. Een familierestaurant met Franse gerechten en een top service. Hier moet je zijn voor een heerlijk avondje dineren met een goede fles wijn.


De Plantage

Foto: I Amsterdam

Op deze sprookjesachtige plek grenzend aan Artis, kun je heerlijk dineren. Van oesters, tot diamanthaas en ravioli, ze hebben voor ieder wat wils.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email